Community management

“Communicatie is niet alleen het zenden van informatie, maar vooral ook ontvangen”

Toch zie je dat veel bedrijven dit wel doen. Ze zijn aanwezig op social media maar negeren comments, DM’s en andere feedback van volgers.

Door community management uit te besteden zorg je niet alleen voor behoud maar stimuleer je de groei van fans en bereik.

Een community met fans

Door positieve ervaringen te hebben met je merk maak je van klanten levenslange fans die jouw merk eerder aanbevelen bij vrienden en familie.

Bouw een sterker merk

Regelmatig zinvolle gesprekken voeren met klanten of andere lokale bedrijven is belangrijk voor het ontwikkelen van vertrouwen in je merk.

Weet wat er gevraagd wordt

Door in contact te blijven met de doelgroep blijf je op de hoogte van nieuwe kansen en weet je precies wat je je potentiële klanten willen en hoe je ze fan en klant kunt maken.

Help mensen direct

Mensen verwachten snel antwoord op vragen. Met community management is er altijd iemand online die kan helpen.

Community management van Volpax

Toon interesse in je fans

Hoe zou jij het vinden als een merk jou persoonlijk vraagt van je van hun producten vindt? Door oprechte interesse te tonen en stimuleer je interactie en maak je van je volgers levenslange fans.

Blijf op de hoogte

Veel bedrijven zijn aanwezig op social media maar negeren comments, berichten en andere feedback van volgers. Door community management uit te besteden mis je nooit een bericht van je trouwste fan.

Bezig met community management
Sociale media management zelfs buiten kantoortijden

Altijd, elke dag

Je social media account sluit niet na kantooruren. Het is voor je merk van belang dat je altijd bereikbaar bent. Met community management ben je altijd bereikbaar en stel je jouw volgers nooit teleur.

Portfolio

Benieuwd hoe community management andere merken geholpen heeft?