1. Home
  2. Blog
  3. Meer instagram volgers in 4 stappen

Meer instagram volgers in 4 stappen

Instagram is één van de meest populaire social media platformen van Nederland, uit onderzoek van Newcom blijkt dat meer dan 3.5 miljoen mensen dagelijks gebruik maken van het platform. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou nou niet meer Instagram volgers?! Met meer Instagram volgers lijk je een betrouwbaar merk en kan je op een organische manier veel mensen bereiken. In dit blog lees je hoe je in 4 stappen meer volgers op Instagram kan krijgen.

1. Optimaliseer je profiel

Je kan maar één keer een eerste indruk maken, zorg daarom dat je een compleet profiel hebt met een duidelijke gebruikersnaam, biografie en profielfoto. Denk ook aan highlights, je website en de juiste categorie.

Zeker weten dat je niks mist? Bekijk hier de checklist waarmee jij in 6 stappen een killer-Instagram profiel kan krijgen.

2. Post waardevolle content

Waardevolle content is een belangrijke factuur in de groei van je Insta pagina. Waarom zouden mensen je gaan volgers als je niks interessants post? Zorg daarom dat je je doelgroep duidelijk voor ogen hebt en maak content die daar op aansluit.

Hier een voorbeeld: Je kent Ziggo Sport vast wel, Ziggo Sport is een extra dienst van Ziggo waarbij zij extra sport wedstrijden uitzenden, bijvoorbeeld te Formule 1 en de Premier League.

Zij delen content die waardevol is voor haar doelgroep, denk aan de tijden van de belangrijkste wedstrijden, samenvattingen van de wedstrijden en andere sport gerelateerde nieuwtjes. Ook probeert Ziggo Sport op een unieke manier haar publiek aangehaakt te houden door het organiseren van Q&A’s met topsporters en het houden van quizzes.

Zo krijgt Ziggo Sport Instagram volgers
Quiz van Ziggo Sport op Instagram

3. Onderhoud het contact met je volgers

Actief contact houden met je volgers is super belangrijk voor het binnenhalen van nieuwe volgers en het behoudt van de huidige volgers. Wanneer jij actief contact onderhoudt met je volgers blijft dat niet onopgemerkt. Andere mensen zien dat jouw merk toegankelijk is en zullen het eerder gaan volgen. Omdat je merk zo toegankelijk is zullen mensen ook eerder aan vrienden en familie vertellen dat ze je moeten volgen.

Manieren om het contact te onderhouden met je volgers? Houdt bijvoorbeeld een Q&A in je stories of reageer dagelijks op de beste paar comments.

4. Gebruiker betaalde advertenties

Instagram advertentie
Zo ziet een Instagram advertentie eruit

Het kan lastig zijn om op een organische manier in contact te komen met je doelgroep, een snellere manier om in contact te komen met je doelgroep is door gebruiken te maken van Instagram advertenties. Hierdoor ben je gelijk te zien in de tijdlijn van je doelgroep. Advertentie campagnes beginnen al vanaf 5 euro en zijn dus heel toegankelijk voor jouw merk. Instagram advertenties uitbesteden? Neem contact op.

Menu